Národní kolo Baltie 2011

18.05.2011 12:18

13.5.2011 jsme vyjeli na dlouhou cestu na národní kolo Baltie 2011 do Českých Budějovic. Ráno do Prahy a v Praze jsme se připojili k dětem z TIB, o.s. Praha a vlakem jsme cestovali tři hodiny do Českých Budějovic. Cesta probíhala příjemně, Lukáš se hned s dětmi skamarádil a po cestě si hráli hry. Počasí bylo slunečné. Do základní školy L. Kuby jsme dorazili jako první kolem 15.00 hodiny, děti se ubytovali ve třídách a šli si hrát na hřiště, kde čekali na ostatní družstva z celé české republiky.

Kolem 18.00 hodiny jsme se navečeřeli a po večeři následovala Prezentace programů jednotlivých účastníků. Trvala dvě hodiny a pak už jen umýt a večerka!!! Ráno se brzo vstává, bude se soutěžit.

V sobotu byl kolem sedmé budíček, pak následovala snídaně a v děvět zahájení soutěže. Na vlastní soutěžení měli děti 3 hodiny. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Po skončení jsme si dali oběd a po chvilce odpočinku a čekání na počasí bez deště se šlo na hry o ČB s GPS, připravenou poředateli. Bohužel my jsme se této hry už neúčastnili, protože Lukáš pospíchal za svými spolužáky na školu v přírodě. Tedy naše cesty vedli pryč z Českých Budějovic.

V pondělí jsme se dozvěděli, že Lukáš obsadil 18. místo z 21 účastníků. Musím říct, že pro naše děti byl úspěch, že jsme se mohli podívat na Národní kolo a doufám, že i příští rok se ho zúčastníme.

Martina Moravcová

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.