LEGO robotika pro starší děti

27.08.2020 19:36

Vstupte s námi do fascinujícího světa robotiky s využitím stavebnicového systému Lego Mindstorms! Tento kroužek je navržen pro všechny mladé techniky, kteří chtějí spojit svou kreativitu s moderními technologiemi a přitom se naučit základy programování. Lego Mindstorms umožňuje dětem sestavit programovatelného robota, který nejenže ožije díky jejich vlastnímu kódu, ale také jim nabídne možnost vidět a cítit výsledky své práce v reálném světě.

V průběhu kroužku se děti naučí, jak konstruovat různé roboty, které mohou následně programovat k plnění různých úkolů. Ať už se jedná o závody, kreslení obrazců nebo dokonce o vedení bojů mezi roboty, každý projekt je příležitostí k objevování a učení se novým dovednostem. Děti budou řešit jednoduché i složitější problémy, jako například přesun kostky z místa na místo nebo třídění kuliček podle barvy, což jim umožní prakticky aplikovat své znalosti programování.

Kromě Lego Mindstorms si děti vyzkouší také práci se stavebnicí Ring:bit, která je kompatibilní s LEGO a umožňuje postavit různé roboty, které budou následně naprogramovány pomocí destičky Micro:bit. Tato část kroužku rozšíří jejich dovednosti a nabídne jim nové možnosti, jak experimentovat a tvořit.

Kroužek je určen pro děti od 5. třídy základní školy, a to v malé pracovní skupince o 6 až 8 dětech, což umožňuje individuální přístup a dostatečný prostor pro všechny. Scházet se budeme jednou týdně v předem určených dnech.

V našem kroužku se děti zábavnou a interaktivní formou seznámí se základy programování a robotiky. Cílem je nejenom naučit děti technickým dovednostem, ale také rozvíjet jejich schopnost řešit problémy, plánovat a spolupracovat v týmu.

Připojte se k nám a otevřete dětem dveře do světa, kde mohou vlastníma rukama tvořit budoucnost!

Kroužek  Den Čas Cena za pololetí Lektor
LEGO robotika (90 min)
určeno pro děti od 5. třídy ZŠ
připravujeme    1690,- Tomáš Kassal

PŘIHLÁŠKA

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.